top of page

Beléptető rendszerek

Beléptető rendszerek

Cégünk komplex szolgáltatásokat nyújt az elektronikus vagyonvédelem és biztonságtechnika terén, ezért foglalkozunk beléptető rendszerek tervezésével, telepítésével, karbantartásával, javításával is. A beléptető rendszerek, mint ahogyan az a nevében is benne van beléptetésre, személyek azonosítására, adott esetben munkaidő és más információk nyilvántartására szolgálnak.

A beléptető rendszerek működési elvét általában kétfelé csoportosítjuk. Lehetnek használva, úgynevezett Off-Line üzemmódban, azaz nem rögzítik a beléptetett személyek azonosságát és idejét, egyszerűen csak eldöntik, hogy az adott személy, az azonosítása során (ha sikeres) beléphet e az adott beléptetési ponton, vagy nem. A másik működési mód az On-Line működés, ahol a rendszer rögzít és tárol minden adatot úgy, hogy egy adatbázisba menti a belépett személy előre beprogramozott azonosságát, a belépés időpontját, munkaidő nyilvántartása esetén a belépés és vagy távozás célját. (Ebédszünet, Betegség, Szabadság,stb...) Rendszerünknek köszönhetően az alkalmazottak bérezése egy cégnél a munkaidő nyilvántartás segítségével percre pontosan elszámolhatóvá válik. Az azonosításra sokféle módszer használható, melyek nagy része a biztonság növelése érdekében kombinálható is. Lehet azonosítani magunkat RFID technológián alapuló úgynevezett Proximity kártyával, melyben a beléptetési pontnál (legyen az forgóvilla, ajtó, zsilipkapu vagy bármely átjutást akadályozó eszköz) az elhelyezett kártyaolvasónak felmutatjuk a kártyánkat, ami On-Line összeköttetésben van egy terminállal, mely eldönti, hogy jogosultak vagyunk e be/ki lépni az adott ponton vagy nem. Lehet magunkat (akár) kóddal is (4-6 számjegy) azonosítani, vagy ezek kombinációjával. Kártyaolvasás+kód. Továbbá lehetséges beléptetési módszer még a biometrikus azonosítás. A biometrikus azonosító egységek, Pl.: ujjnyomat olvasók az ujjlenyomatunk alapján azonosítják a jogosult személyt a belépésre. Biometrikus azonosítók családjába tartozik még az arcfelismerés vagy az érnyomat felismerés, írisz és retina felismerés is. Igény szerint ezeket is lehet kombinálni Proximity kártya felmutatásával vagy kód beütésével. Fontos, hogy a beléptető rendszer megfelelően legyen kialakítva, hogy feleslegesen ne akadályozza a beléptetést, csak folyamatosan ellenőrizze azt és a jogosulatlan, illetéktelen személyek bejutását az adott területre, objektumba megakadályozza.

Egy biztonságtechnikai, elektronikus vagyonvédelmi vállalkozás életének meghatározó szereplője az adott védelmi feladatra kiválaszott eszköz és a gyártó. Az Objekt-Őr Kft. elkötelezett telepítője és viszonteladója a Magyarországon tervezett, gyártott és egész Európában értékesített Seawing Beléptető és Integrált biztonságtechnikai megoldásainak. A Seawing Kft. olyan egyedi terminálokat, olvasókat és kártyákat fejleszt és gyárt mely megfelel az EN beléptető rendszerekre vonatkozó előírásainak is és számtalan igényt kielégít.


A kezelhetőség, megbízhatóság és a biztonság maximalizása mellett a Magyar gyártó a design-ra is ad és mind hotelek, apartmanok, mind fürdők, wellness központok, élmény és csúszdaparkok beléptetőit, szekrényzárjait látja el eszközökkel, de jelen van a banki szektorban is és nagyáruházak, üzemek teljes munkaidő nyilvántartását is meg lehet oldani ezen eszközökkel.

Itt ezekről olvashat: Seawing, Seawing beléptető, Kantech, Cryptex, HID, Assa Abloy, Munkaidő nyilvántartó, Seawing kártya, Kártyás beléptető, Ajtózár, Forgóvilla

bottom of page