top of page

Áruvédelmi rendszerek

Az elektronikus áruvédelmi rendszer (mozaikszóval: EAS) elsődleges feladata, hogy megnehezítse, optimális esetben teljesen meggátolja és visszaszorítsa a bolti lopások számát. A biztonságos kereskedelem szempontjából fontos, hogy a kereskedő által eladásra beszerzett termékek megfelelő haszonnal értékesítésre és ne eltulajdonításra kerüljenek, hiszen ekkor nem csak a haszon, de a beszerzés költségei is elvesznek. Az eladótéri lopások nagyobb hányada hatékony áruvédelmi rendszer alkalmazásával megelőzhető, illetve csökkenthető.

Ma az üzletekben általánosan használt elektromos áruvédelmi rendszerek hasonló alkalmazási elvekre épülnek. Ennek lényege, hogy az üzletben forgalmazott termékeket ellátják egy olyan eszközzel, amelyet a rendszer másik eleme - az áruvédelmi kapu - képes érzékelni. Ez az eszköz a termék kifizetésekor a pénztárban található műszaki berendezésekkel, hatástalanításra, vagy eltávolításra kerül, attól függően, hogy egyszer használatos címkéről, vagy nem hatástalanítható eszközről pl. etikettről van szó. Amennyiben ez megtörténik, a kasszától megfelelő távolságra elhelyezett áruvédelmi kapu nem fog jelezni. Abban az esetben viszont, ha a termékkel együtt az áruvédelmi eszköz is a detektorként működő kapu hatósugarába kerül - lopási kísérlet - a kapu azt egyértelmű hang és fényjelzéssel tudatja a környezettel, mely során azonnali helyszíni intézkedés kezdődik.

A Objekt-Őr Vagyonvédelmi Kft. kínálatában megtalálja a világszínvonalú SensormaticTM lopásgátló termékeket, melyek a bolti lopás problémájára hatékony megoldást jelentenek, a legkorszerűbb, fejlett műszaki megoldásokkal. Ezekkel a rendszerekkel megvédheti minden egyes termékét, miközben vásárlói számára továbbra is biztosítja a termék kipróbálásának, megtapogatásának és akár felpróbálásának élményét. Termékeink a megbízható AM technológiára épülnek, amely a biztosítja maximális hatékonyságot, és ezzel egyidőben a téves riasztások számát minimalizálja.

Termékeink sokféleségének köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy minden típusú üzlet belsőhöz tudunk, a már meglévő berendezéshez ízlésesen passzoló termékeket ajánlani. A SensormaticTM áruvédelmi címkék, etikettek és széferek mindenféle termék megjelölésére alkalmasak az ételektől kezdve a ruhákon át a szerszámokig bezárólag. A közvetlenül a kasszákba telepített etikettleszedők, széfernyitók és címke-hatástalanítók révén az eszközök a pénztárban könnyen és gyorsan hatástalaníthatóak, így az ott töltött idő nem tart tovább, mint egy átlagos fizetés a kasszánál.


Egy áruvédelmi rendszer telepítésénél rendkívül fontos felmérni az igényeket és az esetleges környezeti anomáliákat (pl. RF zavar), hogy a rendszer minél hatékonyabban üzemeljen, az antennák (kapuk) design-ja is minél jobban beleilleszkedjen az adott egyszerű élelmiszerbolt vagy éppen egy világmárkákat forgalmazó „Fashion Store” környezetébe.

Az eszközpalettában már számtalan olyan termék fellelhető, melyek segítségével egyszerűbb rendszereket, vagy akár a -vásárlószámlálós, riasztás esetén az elkövetőről fényképet készítő- komolyabb konfigurációt is könnyedséggel össze lehet állítani.

Itt ezekről olvashat: Sensormatic, Áruvédelmi kapu, Áruvédelmi rendszer, EAS System, Sensormatic kapu, Lopásgátló kapu

bottom of page