top of page

Kamera rendszerek

Vállaljuk videó megfigyelő, térfigyelő és egyéb videós rendszerek felmérését, tervezését, telepítését, javítását, karbantartását.

A Rendszerekkel (IP vagy Analóg) kialakítástól függetlenül foglalkozunk, mind karbantartásaink, mind javításaink, mind új telepítéseink során.

Egy analóg videó megfigyelő (kamera) rendszer felépítésének alapja egy videó rögzítő, melyben egy adattároló segítségével tároljuk a képfelvételeket az előírt jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően.

A legelterjedtebb videó rendszer kiépítési fajta az analóg rendszer.

Az Analóg Videó rögzítők leggyakrabban 4,8,16 vagy 32 csatornásak. Ez azt jelenti, hogy egy 4 csatornás bemenetű videó rögzítőre (DVR) maximum 4 db kamerát tudunk csatlakoztatni, bővítésre lehetőség nincsen, csak egy nagyobb csatornaszámot befogadó rögzítő cseréje jelentheti a megoldást. A nyolccsatornás videó rögzítőre nyolc kamerát lehet csatlakoztatni és így tovább... Az általunk preferált és telepített Analóg Videó rögzítők képeit megfelelő helyszíni internetes hozzáféréssel, akár távolról, Pl.: külföldről is lehet okos telefonon, számítógépen vagy táblagépen keresztül nézni, tulajdonképpen bárhonnan a világból, ahol korrekt internetes hozzáférése van az illetékesnek. Fontos megemlíteni, hogy nem minden Analóg DVR-t (képrögzítőt) lehet bizonyos platformú okos telefonokról elérni az interneten keresztül, ezért ezeket a megfelelő típus kiválasztásával a felmérés során össze kell hangolni. A kamerák tekintetében nagy választékból, jó képminőségű és korrekt ár/értek arányú kamerákból választjuk ki ügyfeleinknek, az adott helyre a legjobbat.

Az IP, azaz egy hálózaton (belsőn, vagy pl.: Interneten azaz külsőn) kommunikáló rendszer esetében szükségünk lehet szerverekre, valamint egy strukturált vezetékhálózat kiépítésére.

Kamerákat több típus szerint is megkülönböztetünk, mint például, a felhasználási terület (beltér, illetve kültér) illetve a kamera tulajdonságai szerint. Forma szerint megkülönböztetünk Dome, Bullet, Box, Speed dome (PTZ), illetve panel és rejtett kamerákat.

A Box kamerák alapvetően beltéri használatra találták ki, ahol a kamerához a helyi adottságoknak és a megfigyelendő területnek megfelelően kell optikát választani. Ezeket a kamerákat kültéren minden esetben kültéri fűtött (Téli időszak miatt) kameraházban kell használni.
A kerek kialakítású "Dome" kamerákat formájukból adódóan leginkább a mennyezetre szerelendők. Az ennél egyszerűbb kialakítású (standard) Bullet kamera az, amely tipikus „kamera alakot” ölt. Ezek a kamerák rendkívül sok műszaki paraméterben különböznek egymástól ezért célszerű szakemberrel felméretni a helyszínt, hogy a hogy a legmegfelelőbb eszköz kerüljön letelepítésre.

 

A PTZ - Speed Dome kamerák azok, melyeket leginkább térfigyelésre használunk. Ezeknek a kameráknak megvan az a tulajdonságuk, hogy egy szerkezeten (kameraházon) belül maga a kamera több precíziós léptetőmotor segítségével foroghasson. Vezérelhetjük a rögzítőn található szoftver vagy folyamatos 24 órás felügyelet (Pl.: Őrség) mellett egy erre kialakított vezérlőpult segítségével. Ezeknél a kamera fajtáknál az őrjáratozás is beállítható, mely azt jelenti, hogy a napnak bizonyos szakában mely területekre figyeljen a kamera, merre nézzen, hogy közelítsen -zoomoljon- a területre, valamint milyen időközönként és milyen sűrűn stb. legmegfelelőbb eszköz kerüljön letelepítésre. A Dome és Bullet kamerák esetében léteznek olyan típusok, melyekben van IR (infra) megvilágítás. Ennek a funkciónak az éjjeli felvételeknél látjuk hasznát, amikor egy megadott minimális fény elérése után a kamera automatikusan átvált fekete - fehér üzemmódra és bekapcsolja az infra vetőjét, így megvalósítva a sötétben a kiértékelhető felvételeket. Az éjjel-nappali funkció (Day&Night) történhet egy IR lencse csúsztatásával mechanikusan (valós), vagy a kamera szoftveres vezérlése alapján elektronikusan (elektronikus day&night) is.

Rengeteg típusú kamera áll rendelkezésünkre, de ahhoz, hogy kiválasszuk az Ön igényeinek és pénztárcájának mi a legmegfelelőbb, vegye fel a velünk a kapcsolatot és kérje ajánlatunkat.

Adatkezelés

Tudta Ön, hogy kamera/video megfigyelő rendszer működtetése esetében kötelező az adatvédelmi tájékoztató és az adatvédelmi nyilvántartásba vétel?

 

  • Ön is tárol adatokat megrendelőiről?

  • Betartja Ön az adatkezelési szabályokat?

  • Rendelkezik Ön adatvédelmi nyilatkozattal?

  • Bejelentkezett már az adatvédelmi nyilvántartásba?

  • Tájékoztatta munkavállalókat a kamerarendszer üzemeléséről?

Ha a fenti kérdésekre mind IGEN a válasz, Ön a legnagyobb biztonságban van. Ha viszont NINCS megnyugtató válasza, és kamerarendszert üzemeltet vagy tervezi használatát, feltétlenül olvassa el tájékoztatónkat.

Gyakori eset, hogy már rég beszerelték a kamerákat, de még mindig fogalmuk sincs, milyen adminisztratív kötelezettségekkel jár az üzemeltetése.

 

De akkor hogyan előzheti meg a bírságot?

Az Objekt-Őr Kft. adatkezelési partnere leveszi az Ön válláról az összes terhet, ami egy kamerarendszer üzemeltetésével jár, így Önnek több ideje marad más teendőinek elintézésére. Az alábbiakkal segítünk Önnek, ha megrendeli adatvédelmi szolgáltatásunkat:

 

1. Adatvédelmi Szabályzat

Szakképzett és hozzáértő kollégáink elkészítik az Adatvédelmi Szabályzatot a már meglévő, vagy az újonnan kiépítésre kerülő kamerarendszerekhez.

 

2. Bejelentési kötelezettség

Elvégezzük a bejelentéssel kapcsolatos teendőket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé.

 

3. Hivatásos, megbízott adatkezelő – minimális költség a bírsághoz képest!
Mindössze már 50.000,- Ft+Áfa éves díjért is vállaljuk az adatkezelői teendők teljes ellátását. Ehhez a tevékenységhez, partnerünk minden engedéllyel és szakképesítéssel rendelkezik.

Kérdése van?

Készséggel adunk tájékoztatást, hogy Ön bírságmentesen, a törvényben meghatározott módon élhessen megfigyelési jogával! Kérje munkatársunk segítségét az ugyfelszolgalat@objekt-or.hu címen, vagy lépjen velünk kapcsolatba telefonon. (+36-1-766-4566 (3)-as menüpont)

Itt ezekről olvashat: Biztonsági kamera, IP kamera, Okostelefon kamera, Analóg kamera, HD kamera, FullHD kamera, kültéri kamera, beltéri kamera, dóm kamera, dome kamera, éjellátó kamera, térfigyelő kamera, térfigyelő kamerarendszer, CMS szoftver

bottom of page